Gulbenkian Expansion Competition

Barbas Lopes proposed expanding the Gulbenkian Foundation's cultural center based on a profound  knowledge of the site, its history and its ecology.  A glass conservatory, materially light and delicate, would perform as  both an extension of the built environment and as an interface between  the  remarkable  existing modern garden and the new one based upon a former one from the XIXth century. 
A beautiful and generous experience of coordinating landscape architecture and engineering. 

Images commissioned by Barbas Lopes, based on XIXth century botanical imagery gathered by Baldios.

Architecture: Barbas Lopes
Landscape design: Baldios
Engineering: ADF Consultores
Images: Ivo Poças Martins

Lisbon, May 2019

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Start a free site with Mobirise